среда, 3. фебруар 2016.

♥ Godinu dana bloga i priča o knjizi Divergentni♥


-Srećna sam.Danas je tačno godinu dana od kada sam osnovala ovaj blog i nisam znala u šta se upuštam i kako ovaj blogerski svet funkcioniše.
Najveći problem mi je bilo kako napisati post koji će se razlikovati od svih ostalih i kako privući čitaoce.Mislim da svi kroz to prolaze ili su već prošli to.
Znam da sada ne spadam među one blogerke kojima svaki post ide od ruke,koje su redovne sa postovima i kojima su slike savršene i znam da nisam na nekom zavidnom nivou,ali se nadam da će ubuduće sve biti bolje.

Za danas sam vam pripremila recenziju dobropoznate knjige 'Divergentni' od Veronike Rot.

-Hajde da počnemo:


-Divergentni.Jednom rečju očaravajuće.
Čitajući tu knjigu zanela sam se dešavanjem i preplitanjem problema između testa sklonosti,Trisinog prelaska u Neustrašive i emocija između nje i Tobajasa.
Tris je bila obična devojka iz frakcije Nesebičnih,ali uvek je osećala da tu nešto ne štima,pa je nakon testa sklonosti izabrala frakciju Neustrašivih.Tori,jedna od pomoćnica je otkrila da Tris nije sklona jednoj frakciji,već više njih i da je ona Divergentna i to je po nju opasno, pa se mora potruditi da  potisne svoju divergentnost.
Ali Tris nije bila svesna kako u  njenoj novoj frakciji postoje nova,okrutna pravila i kako je Erik jedan od vođa Neustrašivih nemilosrdan.Ipak među svom tom sivilu postoji svetlost i neko ko će je zapaziti i štititi od opasnosti koje vrebaju.To je Četiri(Tobajas),njen instruktor.
Imala je prijatelje Vila i Kristinu,ali i nekoga ko joj je uvek pravio probleme i zadirkivao,to je bio Piter.
Džanin je vođa 'Učenih' i ona zbog svojih ubeđenja kako su Divergentni opasni i kako svet trenutno nije onakakv kakav treba da bude,pokreće rat.Napada 'Nesebične' sa vojskom 'Neustrašivih' kojima je mozak ispran.Tada je sve neočekivano.Toliko događaja i tužnih slila ima.
Trisini roditelji umiru,ona ubija Vila kako bi sebe spasila.Uspeva da probudi Tobajasa iz 'Džanininih ruku' i uništavaju program koji kontroliše vojsku.Mnogo ljudi je stradalo,ali ona i Tobajas su uspeli da je bar za sada spreče.


-Fantastično!
I ako je neko pročitao ovu knjigu i ako želi da diskutujemo zajedno o njoj može da mi se javi putem mejla:jelenajeca442@gmail.com ili na moj instagram profil jelena0305001.

-Ovo je u kratkim crtama,ali se nadam da vam se dopalo.Ja sam ovu knjigu neprekidno čitala i planiram da uzmem ostale delove knjige('Pobunjeni' i 'Odani').Stvarno svi imate moju toplu preporuku da pročitate.Samo reči hvale imam za ovu knjigu i naravno ne zaboravite da odgledate i film.

-Vidimo se u nekom od sledećih postova i posetite blog My Opinion.

12 коментара:

  1. srecan rođendan bloga1 Ni ja sama zaista ne mogu da verujem koliko je brzo sve prošlo. :) Inače, Divergent je zaista odlična knjiga i mene je dugo držala pod utiskom, međutim kako sam otkrila neke druge knjige, ushićenje zbog ove je nažalost počelo da pada. :/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti Marsoo!Zbog Divergentnih mi je baš žao,ali nemožeš ostati ceo život pod utiskom jedne knjige.

      Избриши
  2. Znaci da ti je danas rodjendan bloga, zelim ti puno srece u daljem blogovanju! ♥ Ovu knjigu nisam citala ali cini se zanimljivom tako da cu poceti prvom prilikom da je citam.

    Miljana Easy Skillful <--- giweaway u toku♥

    ОдговориИзбриши
  3. Cestitam ti na prvom rodjendanu bloga :) Ja ne mogu da shvatim kad pre je proslo godinu dana od tvog blogovanja, a kako li je tek tebi onda :D Nisam procitala ovu knjigu, ali posto si je tako lepo opisala, mozda cu da je procitam uskoro :D Sve pohvale za tebe Jeco :) <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti Nera!I ja sam nekako još pod utiskom.
      Nadam se da ćeš je pročitati!

      Избриши
  4. Već godinu dana, srećan blogorođendan! :D Puno uspeha u daljem radu i blogovanju! :) Imam 'Odani' ali ne želim da pročitam dok ne nabavim 'Diveergentni', hah. :) <3

    ОдговориИзбриши
  5. Srecan rodjendan bloga ❤️!U knjigu sam zaljubljena,a kad to kazem mislim na sva tri dela.Ako si u mogucnosti procitaj i knjigu "Cetiri" koja je takodje fenomenalna!

    ОдговориИзбриши
  6. Srećan prvi blogo rođendan!♥

    http://overthemoonwithvanja.blogspot.rs/?m=1

    ОдговориИзбриши