понедељак, 6. април 2015.

"Maroon 5"

Drage moje,kao prvo želim da vam se izvinim što ne ispunjavam data obećanja.Stvarno se trudim da postavljam što češće postove,ali ponekad ne stignem,tako da ću Istorijske ličnosti postavljati kad stignem,a MY Week ću postavljati kada mi nedelja bude baš zanimljiva. I da ne dužim više,da počnemo sa postom. Pričaću vam o mom omiljenom bendu "Maroon 5". Stvarno su strava i imaju baš dobre pesme. Ja bend iskreno volim samo zbog pevača Adama Levina koji je najlepši na svetu i zbog super spotova i super glasovnih mogućnosti od Adama. U bendu ih ima 5,a to su: -Adam Levin(frontmen,pevač) -Džesi Karmajkl -Majkl Maden -Džejms Valentajn -Met Flin Svi članovi benda sviraju neke instrumente.
I sada ću vam ispričati njihovu priču(od početka do kraja). -Адам Левин је прво упознао бубњара Рајана Дусика око 1986. године. Њих двојица су се нашли још једном захваљујући заједничком пријатељу 1990. године како би снимили верзију Knockin' on Heaven's Door у Дусиковој гаражи. Првог дана у својој Брентвуд средњој школи, Адам је упознао трећег члана, Микија Мадена. Адам је описао Микија као "музичку енциклопедију" и мисли се да је Левинов утицај играо значајну улогу у Меденовој набавци своје прве бас гитаре, што је уследило убрзо после. Два пријатеља су импровизовала, Маден је преузео бубњеве, а Левин је повремено свирао бас у њиховим раним пробама. (Треба напоменути да је Адам Левин свирао први пут пред публиком у бенду Blurred Vision у Трубадуру. То је био бенд Адам Салзман, заједничког пријатеља, напоменутог раније.) -Четврти члан групе је Џеси Кармајкл. Џеси је има чврсту позадину у музици, јер је имао часове клавира још од ране младости. Када су он и Адам постали пријатељи, Кармајкл је свирао кларинет у оркестру Брентвуд школе. Као ђаци прве године, њих двојица су се везали што ће их начинити најбољим пријатељима данас. Левин, Маден и Кармајкл су свирали први пут као Edible Nuns на својој средњошколској игранци, свирајући само обраде од неких популарних извођача деведесетих као што су Перл џем и Алис ин чејнс . -Карино цвећеУреди Четири члана групе Марун 5 су се познавали још из средње школе у Лос Анђелесу. Док су похађали Брентвуд средњу школу, Адам Левин, Џеси Кармајкл, Мики Маден и Рајан Дусик су формирали Kara's Flowers, гаражни/гранџ бенд који је имао своју прву свирку у Whisky A Go-Go ноћном клубу 16. септембра 1995. године. (Адам Левин је певао са дубљим "гранџ" гласом у то време.) Бенд је потписао уговор са Reprise Records док је још био у средњој школи и издали су једини албум The Fourth World средином 1997. године таман док је тројица од четири члана требало да дипломирају (Рајан Дусик је завршавао своју другу годину на Лосанђелеском универзитету Калифорније). Спот је био направљен за уводну нумеру "Soap Disco", али није успео на МТВ-у. Упркос местима помоћних група на турнејама група Reel Big Fish и Goldfinger, албум комерцијално није успео и 1999. године је раскинула уговор са Reprise Records. (Због касније популарности Марун 5, продато је више копија албума The Fourth World после издања Songs about Jane него пре.) Пошто су раскинули уговор са музичком кућом, четри момка су отишла на различите колеџе по САД-у. Открили су нове музичке стилове и развили љубав према Мотауну, попу, R&B-у, соулу и госпелу, доживљајима који ће касније значајно утицати на стил и звук Марун 5. Четири првобитна члана групе Карино цвеће је остало у контакту и почели су поново да свирају 2001. године. Џеси Кармајкл је прешао са гитаре на клавијатуре, тако да је дошла потреба за новим гитаристом. Џејмс Валентајн, бивши члан бенда Square, придружио им се да би попунио то место.
-Формирање Марун 5Уреди Када се Валентајн придружио Карином цвећу 2001. године, бенд је прихватио име Марун (енгл. Maroon кестењаста боја), али је после неколико месеци променио у Марун 5 због конфликта у имену. Бенд је свирао у Њујорку и Лос Анђелесу. Адам Левин је у интервјуу за VH1 рекао да је међупериод имао утицај на стил бенда: Током времена између наших уговора за плоче, провео сам доста времена у Њујорку где сам био изложен урбаној и хип-хоп култури на начин који ми се никад није десио у Лос Анђелесу. Преокренуо ме је тотално новом жанру музике који је имао дубок утицај на моје писање песама. Бенд је потписао уговор са Octone Records, независном издавачком кућом у Њујорку, са дистрибуцијом кроз BMG и уметнички развојни уговор са J Records Клајва Дејвиса. -Zanimljovosti- -Бенд се најпре звао Марун, али су одлучили да промене своје име када су сазнали да већ постоји бенд са таквим именом. Учествовали су у (и изгубили) МТВ-ов Staremaster против пријатељског бенда и својих пријатеља, Phantom Planet. На дан када су прослављали своју десету годишњицу као бенд (6. фебруар 2004.), њихов албум Songs about Jane је постао платинаст. Бенду се не свиђају мотиви на омоту њиховог ЦД-а. Глумац Џејк Џиленхол је рекао за Teen People да је ишао заједно у школу са прва четири члана бенда. Глумице Натали Портман и Кирстен Данст су пријатељице члановима бенда. -Drage i dragi moji,to bi bilo sve. Nadam se da vam se svidjela kratka istorija o "Maroon 5".
-Love You!!!!!!!!!!

24 коментара:

  1. Odličan post. Ja obožavam bend Maroon 5 i pesmu su im čisto savršenstvo. Omiljene su mi: Animals i Sugar. <3

    http://styleonfirstplace.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hwala Milice.
      Ja takođe volim te pesme,ali najomiljenija mi je "Moves Like Jagger"!!!!!!!!

      Избриши
  2. Divan post. Pricala sam ti kako sam mislila da je tu rec o samo jednom pevacu? Haha. Strasno. Obozavam njihove pesme stvarno su predivne,a Adamov glas je uhh. Da se najezis... Omiljene pesme su mi Animaks,Maps, One more night, Sugar.... Ne mogu da stanem sa nabrajanjem haha♥♥

    marsylylife.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  3. Uh oni su IT boy bend danasnjice kao nekada Bekstrit bojs ;)
    lep postic :*
    <3

    http://lamiastoria018.blogspot.com/2015/04/wild-wild-spring.html

    ОдговориИзбриши
  4. Post je sjajan! :*
    A Adam mi se najvise svidjaa! :*

    Imam novi post pogeldaj i komentarisi!
    aseninecarolije.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  5. I meni se Adam dopada.
    Komentarisacu tvoj post.

    ОдговориИзбриши
  6. thank you so much for your commentar on my blog...
    i follow you (GFC)
    please follow back :-)
    Kisses :-*
    Christina
    http://christysworld88.blogspot.de

    ОдговориИзбриши
  7. Super post..
    Novi post na mom blogu,ako ti se svidi uclani se
    http://girlsmakeupbysanjah.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  8. imaju super pjesama, ali u principu više volim muževnije glasove.

    http://modaodaradosti.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  9. Ja najvise volim Animals i Sugar od njih. Super su! ♥
    Poseti moj blog i uclani se ako ti se svidi.
    onmywaybyivana.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  10. I ja obozavam te pesme.
    Uclanicu se kod tebe<3

    ОдговориИзбриши
  11. Odličan post. Ja njih obožavam, a najviše mi se sviđa pesma Animals. :-)

    Ako želiš pogledaj moj novi post. :-) http://pozelitemisrecu.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  12. Great post. Thank you for visiting my blog. Keep in touch pls. Kiss

    http://mylovelyfashionbih.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  13. Divan post. ♥
    Novi post; Volela bih da cujem vase misljenje;
    Ako hocete zapratite me, uzvraticu. ♥
    http://miljanadimitrijevic.blogspot.com/2015/04/favourite-youtubers.html#comment-form

    ОдговориИзбриши
  14. Hwala,pogledacu tvoj post i već sam učlanjena kod tebe.

    ОдговориИзбриши